Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren alsook om als lid te kunnen inloggen. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.

Ik ga akkoord liever niet.

Bureau voor Boeiende Verhalen

‘Maar Stef, jij doet toch echt een beetje van alles hé?! Presenteren en modereren, schrijven, spreekcoaching geven, podcasten,…’ Ja, zo lijkt het wel. En tóch zit er een rode draad in de activiteiten van De Duiven van Gerard. Verhalen van mensen, dat is wat mij mateloos boeit. En mensen, die bouwen samen aan organisaties en bedrijven, timmeren aan hun eigen leven, en maken dingen mee die verhalen opleveren. Die verhalen wil ik (helpen) naar buiten brengen, met 3 talenten: luisteren, spreken en schrijven.

Wat een ‘speciale’ naam…

Minstens 1.000, maar misschien wel 2 of 3.000 keer kreeg ik in de voorbije 11 jaar de vraag waar de naam De Duiven van Gerard vandaan komt, wie Gerard dan wel mag zijn, en wat ik precies doe. Een lang verhaal kort (en met evenveel plezier als de eerste keer): de naam is een eerbetoon aan mijn grootvader Gerard Dehullu, die net geen 99 jaar oud werd, 11 kinderen had en (amateur-)duivenmelker was in Zwevegem bij Kortrijk. En zoals postduiven vroeger de boodschap overbrachten, doe ik dat nu voor mijn klanten.

O ja, en ik ben de afgelopen jaren minstens een paar 100 keer opgebeld door mensen die… een gestrande duif gevonden hadden en wilden weten wat ze ermee moesten aanvangen. De ontgoocheling was telkens hoorbaar toen bleek dat ik héél veel weet over communicatie… maar bijzonder weinig over (échte) duiven. ☺